Over mij


Sanne Lambeck

 

Toen ik een aantal jaren geleden besloot dat ik naast mijn werk als (humaan) fysiotherapeut erg graag iets met dieren wilde doen, was het voor mij een logische stap om te starten met de opleiding Dierfysiotherapie. Zeker tijdens de studie Kynologische gedragstherapie die mijn man Patrick destijds volgde, werd ik getriggerd om te starten met de opleiding.  In de tussentijd zijn we verhuisd van Nijmegen naar Didam om daar een mooie boerderij te betrekken met veel ruimte om ons heen. In 2016 heb ik mijn opleiding Dierfysiotherapie afgerond. 

 

Ik werk inmiddels circa 10 jaar als (humaan) fysiotherapeut op de Sint Maartenskliniek in Nijmegen (revalidatiecentrum). Ik werk hier met veel plezier, veelal met patiënten met neurologische en neuromusculaire aandoening. Ik heb me gespecialiseerd in hydrotherapie, wat zich ook ontwikkeld heeft tot een docentschap. Daarnaast werk ik veel met voorzieningen/aanpassingen en (loop)hulpmiddelen, zoals orthesen. Beiden zijn een erg leuk onderdeel van mijn werk als fysiotherapeut en zal ik graag willen implementeren in mijn werk als dierenfysiotherapeut. Ook mijn kennis en ervaring binnen de humane fysiotherapie in het observeren van het gangpatroon, kan ik goed toepassen bij de ganganalyse van dieren. 

 

Het werken met dieren vind ik fantastisch. Het heeft me geleerd nog veel beter te observeren en te voelen (zowel mens als dier). Een dier kan natuurlijk niet direct het probleem uitleggen, echter zolang je o.a. lichaamssignalen goed weet te herkennen en afwijkende patronen goed kunt observeren, dan geeft een dier je geweldig veel informatie. Dieren nemen een steeds belangrijkere plek in binnen het gezin. Het gezond houden en optimaliseren van kwaliteit van leven is voor veel eigenaren steeds belangrijker, en terecht! Ik geniet ervan het dier te kunnen helpen en de eigenaar van bepaalde inzichten te kunnen voorzien. Ik besteed graag tijd en aandacht aan u en uw huisdier. Ik blijf mezelf constant ontwikkelen, door het lezen van vakliteratuur, het opdoen van ervaring en het volgen van vervolgcursussen. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).